Spotkajmy się na Orszaku Trzech Króli –  6 stycznia 2020 roku

Fundacja Nasza Szkoła po raz siódmy organizuje w Siedlcach Orszak Trzech Króli pod hasłem: „Cuda, Cuda Ogłaszają!”. W tym roku pragniemy jeszcze raz podkreślić ideę wspólnego kolędowania, która przyświeca orszakowi od początku. Chcemy wnieść nowego ducha kolędując od najstarszych znanych nam kolędy po współczesne.

Nad organizacją Orszaku Trzech Króli czuwa Fundacja Nasza Szkoła pod Patronatem Honorowym Biskupa Kazimierza Gurdy oraz Prezydenta Miasta Siedlce. Wydarzenie dedykowane jest dla wszystkich, niezależnie od wieku, wyznań czy narodowości. Orszak przejdzie głównymi ulicami naszego miasta gromadząc kilka tysięcy siedlczan, dlatego do współpracy zapraszamy liczne szkoły, parafie, organizacje, firmy i ludzi dobrej woli, którzy zechcą zaangażować się w realizację tego wspaniałego dzieła.

Stań się częścią Orszaku Trzech Króli!

Już dziś zapraszamy do czynnego udziału w Orszaku Trzech Króli dzieci i młodzież z terenu miasta Siedlce i okolic. Zaproszenie dedykowane jest do wszystkich szkół podstawowych i gimnazjów jak również dziecięcych i młodzieżowych grup parafialnych z terenu miasta Siedlce, które zechcą wcielić się w rolę rycerzy i dwórki jednego z Orszaku Trzech Króli: – Baltazara – kolor niebieski, – Melchiora – kolor zielony, – Kacpra – kolor czerwony.

Orszak jest inicjatywą oddolną, dlatego do zorganizowanie tego wydarzenia potrzebujemy wielu rąk, serca i ducha wiary, że nasze starania przysłużą się lokalnej społeczności i pokażą piękno naszej tradycji i kultury narodowej.

Zobacz jak można wesprzeć Orszak Trzech Króli!

Poprzez – Zbiórka na Facebooku

Poprzez – Darowiznę

Dowolną kwotę wpłacić można na konto Fundacji Nasza Szkoła:
Bank Spółdzielczy w Siedlcach nr.: 05 9194 0007 0024 6365 2000 0010  z dopiskiem: „Darowizna na Orszak Trzech Króli”

Poprzez – Sponsoring – przygotowaliśmy dla Państwa trzy propozycje wsparcia w postaci sponsoringu, tj.:

Pakiet Brązowy 500 PLN – zamieszczenie logo firmy na stronie Fundacji http://www.fundacjanaszaszkola.pl/
Pakiet Srebrny 1000 PLN – dodatkowo zamieszczenie logo firmy na plakatach Orszaku Trzech Króli rozwieszonych na terenie Siedlec.
Pakiet Złoty 1500 PLN – dodatkowo zamieszczenie logo firmy na okładce wewnątrz śpiewnika oraz na koronach rozdawanych uczestnikom orszaku.

*Pieniądze można wpłacić poprzez naszą stronę https://fundacjanaszaszkola.pl  wpisując w tytule – „Sponsoring na Orszak Trzech Króli” (Przy tego rodzaju wsparciu zawieramy ze Sponsorem umowę  o reklamę i wystawiamy fakturę. Szczegłóy u koordynatora orszaku).

Poprzez zbiórkę podczas Orszaku Trzech Króli

Podczas orszaku prowadzona będzie zbiórka publiczna o numerze 2019/1392/OR na rzecz chorych dzieci i pomoc ich rodzinom z Fundacji Siedleckie Hospicjum Domowe dla Dzieci pod hasłem: „Niech liczy się każdy dzień!”

Każdy z nas będzie mógł ofiarować coś od siebie jak to czynili Trzej Królowie ofiarowując małemu Jezusowi dary.

Serdecznie dziękujemy za wsparcie Siedleckiego Orszaku Trzech Króli.
Fundacji Nasza Szkoła w Siedlcach

KONTAKT: