Czy wiesz, że w tym roku po raz pierwszy możesz przekazać 1.5% podatku? To najprostsza forma wsparcia jaką możesz uzyskać, nie wyciągając pieniędzy ze swojego konta. Wystarczy decyzja o tym, że chcesz przekazać swoje 1.5% podatku. Warto zapisać sobie w telefonie nasz KRS: 0000147428

Dlaczego mogę przekazać więcej?

Została podniesiona kwota wolna od podatku, dlatego część osób o najniższych dochodach nie zapłaci w tym roku nic do skarbówki. Pozostali zapłacą nadwyżki od 30 tys. zł, a więc mniej niż w poprzednich latach rozliczeniowych.

Dla Fundacji Nasza Szkoła 1.5% podatku to fundament funkcjonowania. Dzięki tym środkom możemy wspierać misję Katolickiej Szkoły Podstawowej im. bł. ks. Jerzego Popiełuszki w Siedlcach. Uczy się w niej w oparciu o wartości ponad 200 wspaniałych uczniów.

Jak przekazać 1.5% podatku?

W tym roku można również skorzystać z Bramki SMS i wysłać sobie lub znajomym na telefon NR KRS naszej fundacji. Zapraszamy do zakładki: https://fundacjanaszaszkola.pl/jeden-procent-podatku/

Wystarczy wpisać numer KRS w odpowiedniej rubryce w zeznaniu podatkowym. Jeśli rozliczenia dokonujemy korzystając z usługi e-PIT, w dokumencie zawarta zostanie automatycznie OPP, której przekazaliśmy 1% w poprzednim roku. Nr KRS można też zmienić, jeśli chcemy w tym roku wesprzeć kształcenie i wychowanie dzieci przy wsparciu Fundacji Nasza Szkoła – Nasz numer to 0000 147 428.

Jeśli chodzi o termin składania druków PIT, zostały one ujednolicone. Dzięki temu wszystkich obowiązuje w tym roku ostateczna data 2 maja 2023.

Zachęcamy do skorzystania z naszego programu: https://fundacjanaszaszkola.pl/asystentpit-rozliczenie-podatku/