Katolickie przedszkola2019-09-30T13:58:34+00:00

Katolickie przedszkola

Fundacja wspiera budowę Katolickiego Przedszkole przy parafii p.w. Bł. Męczenników Podlaskich w Siedlcach oraz Katolickie Przedszkole im. Bł. H. Koźmińskiego działającego przy Zespole Katolickich Szkół w Białej Podlaskiej.

Od września 2019 roku siedleckie przedszkole funkcjonuje pełną parą. Przedszkole o wdzięcznej nazwie „OGRÓDEK ŚW. FRANCISZKA” powołane zostało z myślą o rodzinach, które chcą wychowywać swoje dzieci w duchu wartości i zasad chrześcijańskich. Misją przedszkola jest wychowywanie młodego człowieka w duchu głoszonej przez św. Franciszka filozofii życia i wiary. Święty Franciszek kochał piękno całego stworzenia, które było dla niego znakiem wielkiej dobroci Stwórcy wobec każdego człowieka.

Satysfakcją i radością jest dla nas widzieć jak dzieła, które wspieramy jako Fundacja rozkwitają jak „kwiaty” dosłownie i w przenośni. Czego przykładem jest m.in. Katolickie Niepubliczne Przedszkole „Ogródek św. Franciszka” w Siedlcach.

Katolickie Przedszkole Niepubliczne
im. Bł. H. Koźmińskiego