Nasze miasto bez ulicznych jasełek byłoby biedniejsze o doświadczenie wspólnoty, jaka w czasie Święta Objawienia Pańskiego towarzysz temu wyjątkowemu wydarzeniu. Dlatego z nadzieją i ogromną radością zbliżamy się wielkimi krokami do przeprowadzenia XI Orszaku Trzech Króli w Siedlcach.

Po raz jedenasty nad organizacją siedleckiego Orszaku Trzech Króli czuwa Fundacja Nasza Szkoła razem z Katolicką Szkołą Podstawową im. Bl. Ks. Jerzego Popiełuszki w Siedlcach pod patronatem honorowym Jego Ekscelencji Biskupa siedleckiego Kazimierza Gurdy oraz Prezydenta Miasta Siedlce Pana Andrzeja Sitnika.

W dniu 6 stycznia 2024 roku będziemy świadkami kolejnej już edycji orszaku, do którego zapraszamy wszystkie szkoły podstawowe w poczet Orszaków jednego z Trzech Króli oraz liczne grupy artystyczne, wolontariuszy w tym rodziców i opiekunów tworzących i zabezpieczających orszak. Jak co roku serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców Siedlec i okolic, a także gości przebywających w tym czasie w naszym mieście do wspólnego towarzyszenia barwnym Orszakom Trzech Króli. Będzie to jedyna taka w roku okazja do obejrzenia wielu scenek ewangelicznych, do których udziału i tworzenia zaprosiliśmy młodzież z Fundacji Nieprzeciętni oraz harcerzy.

Poniżej przedstawiamy plan i trasę Orszaku Trzech Króli 2024 w Siedlcach:

Niespodzianką tegorocznego orszaku będzie udział zwierząt, które będzie można zobaczyć w specjalnie przygotowanej dla nich zagrodzie. Jak co roku organizatorzy zadbali o korony oraz śpiewniki dla uczestników orszaku oraz kolorowe flagi dla dzieci, które będzie można odebrać bezpośrednio przed rozpoczęciem orszaku na placu Skweru Kościuszki przed kościołem św. Stanisława w Siedlcach .

Zapraszamy dołącz do nas!

Dziękujemy wszystkim, którzy do tej pory wspierali siedlecki Orszaku Trzech Króli oraz tym, którzy swoim wsparciem i zaangażowaniem przyczynili się do zorganizowania tegorocznych jasełek.

Plakat do pobrania <TUTAJ>